Przejdź do treści

Funkcja Like / Dislike w sekcjach Grafika, Chat i Wideo

Ten artykuł opisuje, jak oceniać wygenerowany wynik (kciuk w górę / kciuk w dół) oraz jak zgłosić konkretny problem przy negatywnej ocenie.

Gdzie działa ta funkcja

Funkcja oceniania jest dostępna dla wyników w następujących sekcjach:

  • Grafika
  • Chat
  • Wideo
Ikony oceniania w sekcjach Grafika i Wideo
Ikony kciuka w górę i kciuka w dół przy wynikach z Grafiki i Wideo
Ikony oceniania przy wyniku z Chatu
Ikony kciuka w górę i kciuka w dół przy wyniku z Chatu

Jak działa ocenianie

Kciuk w górę

  • Ocena zostaje zapisana od razu, bez konieczności wykonywania dodatkowych działań.

Kciuk w dół

  • Po kliknięciu kciuka w dół otworzy się krótkie okno z formularzem.
  • Użytkownik wybiera jedną z opcji i może dodać krótki komentarz.
  • Po kliknięciu „Wyślij” informacje zostaną zapisane, okno się zamknie i wyświetli się podziękowanie.
  • Kliknięcie „Anuluj” lub kliknięcie poza oknem zamknie okno, ale negatywna ocena (kciuk w dół) pozostanie zapisana.

Zmiana oceny

  • Jeśli użytkownik zmieni kciuk w dół na kciuk w górę, ocena zostanie zmieniona na pozytywną, a pierwotny powód zostanie usunięty.
  • Jeśli następnie ponownie kliknie kciuk w dół, formularz wyświetli się ponownie i trzeba będzie wypełnić go od nowa.

Formularz Zgłoś problem

Po kliknięciu kciuka w dół otworzy się formularz z przyciskami Wyślij i Anuluj.

Grafika

  • Zniekształcony obraz
  • Zignorowany opis
  • Zignorowany obraz źródłowy
  • Brakujące obiekty
  • Niska jakość wyniku
  • Inne
Okno Zgłoś problem w sekcji Grafika
Zgłaszanie problemu w sekcji Grafika

Chat

  • Nieprawdziwe fakty
  • Zignorowany opis
  • Niska jakość odpowiedzi
  • Inne
Okno Zgłoś problem w sekcji Chat
Zgłaszanie problemu w sekcji Chat

Wideo

  • Nienaturalny ruch
  • Zignorowany opis
  • Zignorowany obraz źródłowy
  • Błędy wizualne
  • Inne
Okno Zgłoś problem w sekcji Wideo
Zgłaszanie problemu w sekcji Wideo

Co się stanie po wysłaniu lub anulowaniu

  • Po kliknięciu Wyślij wybrana kategoria i ewentualny komentarz zostaną zapisane przy pierwotnej negatywnej ocenie.
  • Po wysłaniu okno modalne zostanie zamknięte i wyświetli się krótkie podziękowanie.
  • Jeśli klikniesz Anuluj lub poza oknem modalnym, formularz zostanie zamknięty, ale sama negatywna ocena pozostanie zapisana.

Zmiana oceny

  • Jeśli najpierw wybierzesz kciuk w dół, a następnie klikniesz kciuk w górę, okno modalne nie otworzy się ponownie.
  • System zmieni tylko ocenę na pozytywną i usunie poprzednią kategorię oraz tekstowe uzasadnienie.
  • Jeśli następnie ponownie klikniesz kciuk w dół, okno modalne otworzy się ponownie i trzeba będzie ponownie podać powód.